Securitatea este prioritatea oricarei organizatii.

Daca esti in cautarea unei modalitati de securizare a afacerii, ar trebui sa consideri o patrula de securitate mobila. Patrulele mobile sunt din ce in ce mai populare si eficiente in securizarea spatiilor comerciale si cladirilor de birouri, oferind prezenta fizica si capacitate de interventie, spre deosebire de camerele video sau alarme.


Cand angajezi o patrula de securitate mobila pentru afacerea ta, alege o companie de securitate care echipeaza patrulele mobile cu cea mai recenta tehnologie cloud-based de monitorizare in timp real. Agentii scaneaza punctele de control si transmit rapoarte de incident insotite de imagini sau inregistrari audio direct de pe telefoanele mobile, in timp ce managerii de securitate pot crea si atribui sarcini, pot trimite agentii la obiectiv si pot urmari miscarile acestora prin GPS, intarind astfel responsabilitatea si increderea.


Ca o alternativa la agentii de securitate statici, patrulele mobile nu sunt doar o solutie economica, dar au si un puternic efect de descurajare vizuala pentru protejarea obiectivelor impotriva activitatilor infractionale cum ar vandalismul, furtul, etc.

Patrulele mobile viziteaza obiectivele si indeplinesc sarcinile atribuite. Patrula mobila poate avea doar rol de observatie din mers sau poate implica si patrularea fizica de catre agenti, efectuarea unui tur al obiectivului, verificarea usilor si ferestrelor, pentru a se asigura ca obiectivul este in siguranta. Patrularea este efectuata la intervale aleatorii pentru a impiedica infractorii sa detecteze programul sau rutina de patrulare.

Fie ca patrulele mobile actioneaza cu un autovehicul sau pedestru, avantajele sunt evidente.


Avantajele patrulei mobile

1. Vizibilitatea descurajeaza infractorii

Agentii de securitate in uniforme sau in masini marcate pot fi recunoscuti de la distanta. Acest lucru ajuta oamenii sa recunoasca vizual si sa realizeze ca exista securitate prezenta, acesta fiind un avertisment pentru oricine planuieste savarsirea unei infractiuni. Abordarea practica de a avea o persoana dedicata pazei si securitatii unui obiectiv poate fi considerata un mijloc de descurajare a infractorilor.

2. Supravegherea mai multor obiective

Agentii de securitate pot patrula pedestru, cu bicicleta sau cu masina, ceea ce inseamna ca pot monitoriza mai multe obiective/zone in timpul unei ture. Prin deplasarea continua, agentii pot supraveghea mai multe obiective si pot asigura securitatea acestora. Indiferent daca sunt pe jos sau intr-o masina, agentii de securitate pot acoperi rapid o anumita zona, pot ajunge la o situatie de urgenta in timp util pentru a evita orice violare a proprietatii si prinde infractorii.

3. Efectuarea unei serii de verificari de securitate

Agentii de securitate pot efectua o gama larga de verificari de securitate. Nu numai ca pot monitoriza si raspunde la alarme, agentii de securitate pot efectua patrulari exterioare in zone care nu sunt acoperite de camerele video. De asemenea, ei pot verifica daca toate usile si ferestrele sunt inchise si securizate.


Patrulele de securitate mobile pot fi contractate pentru a efectua orice numar de patrulari sau verificari ale proprietatilor, ziua sau noaptea. Multe companii de securitate ofera, la cerere, patrule de interventie care sunt disponibile 24/7.

4. Servicii de key holding si interventie

Daca o alarma este activata la proprietate, ca detinator de cheie a proprietatii, trebuie sa ajungi la proprietate in 15 minute pentru a solutiona orice problema legata de alarma. Nerespectarea acestei conditii de 3 ori consecutiv poate conduce la ignorarea viitoarelor alarme de catre politie.


Patrulele de securitate mobile pot furniza, de asemenea, servicii profesionale de detinere a cheilor (key holding) si interventie, pentru a asigura securitatea afacerii si a angajatilor. In cazul unei alarme, o patrula mobila poate merge la locatie in absenta proprietarului si poate lua masurile necesare pentru a resecuriza proprietatea in cazul unei spargeri sau distrugeri. Agentii de securitate pot, de asemenea, sa tina legatura cu fortele de ordine locale pentru obtinerea unui raport pentru compania de asigurare si sa tina proprietarul la curent cu desfasurarea evenimentelor. Agentii pot, de asemenea, sa aranjeze orice reparatie a usilor si ferestrelor in cazul unei spargeri.

5. Diminuarea pericolelor viitoare cu software-ul pentru patrule mobile

Cu toate ca patrulele mobile pot raspunde rapid la activitati ilegale la obiectiv, raspunsul la amenintarile de securitate si la alte incidente atunci cand apar nu este suficient. In final, obiectivul ar trebui sa fie implementarea unor strategii care sa diminueze amenintarile si sa previna incidentele viitoare in totalitate.


Considera echiparea agentilor de securitate cu un software pentru patrule mobile. Prin implementarea celor mai noi tehnologii pentru a analiza tendintele si a obtine noi perspective, afacerea ta va fi mult mai bine pregatita pentru viitor.

6. Genereaza rapoarte si analize utile cu ajutorul datelor

Utilizarea unei platforme software pentru colectarea si analiza datelor despre incidentele din trecut, faciliteaza planificarea actiunilor viitoare. Zonele care au inregistrat cel mai mare numar de incidente ar trebui sa fie primele evaluate din punct de vedere al cerintelor de securitate. O privire mai atenta asupra tipului incidentelor care au afectat obiectivele ar trebui sa aiba un impact direct asupra planului de diminuare a amenintarilor. De exemplu, daca rapoartele de interventie indica faptul ca o usa este deseori lasata descuiata, devine mult mai usor sa gasesti conexiuni cu alte incidente raportate, cum ar furtul si vandalismul. In alte situatii, analiza datelor ar putea sugera necesitatea unui numar sporit de agenti de securitate sau chiar instalarea unui gard de securitate in jurul proprietatii. Utilizarea datelor permite tuturor celor implicati in procesul decizional sa inteleaga care sunt factorii care au contribuit cu adevarat la problemele de securitate din trecut. Aceste informatii permit crearea unei strategii de securitate efectiva.

7. Rentabilitate

Daca un agent de securitate permanent depaseste bugetul tau, serviciile de patrulare mobila ar putea fi mult mai rentabile. Cu patrulele de securitate mobila, poti selecta activitatile agentilor si vei plati doar pentru serviciile utilizate. Faptul ca un agent de securitate mobila supravegheaza diferitele zone ale proprietatii te ajuta, de asemenea, sa reduci pierderile si responsabilitatea cauzate de spargeri, vandalism si alte daune. Banii astfel economisiti din faptul ca nu trebuie sa platesti pentru reparatia cladirilor sau pentru un proces in instanta reprezinta o alta modalitate prin care patrulele mobile ajuta la reducerea costurilor.

8. Liniste si siguranta

Patrulele mobile sunt o alegere buna pentru proprietarii de afaceri care detin mai multe companii, cladiri de birouri sau spatii comerciale, deoarece patrulele pot acoperi o zona mai larga, mai rapid si mai eficient decat agentii de securitate statici. Patrulele mobile ofera protectie non-stop intr-o zona desemnata pentru a se asigura ca spatiile sunt in siguranta. De asemenea, acestea ofera liniste si siguranta angajatilor, in special pentru acele afaceri care opereaza in regim 24/7.


Patrulele asigura angajatii ca lucreaza intr-un mediu sigur.

Exista multe beneficii pe care le ofera contractarea unei patrule de securitate mobila pentru protejarea afacerii tale. Suntem in era digitala, asa ca, inainte de toate, asigura-te ca compania de securitate utilizeaza cea mai recenta tehnologie software cloud-based pentru ca patrulele mobile sa poata identifica si raporta activitatile suspecte in timp real, protejand astfel proprietatile impotriva vandalismului, furtului si altor riscuri potentiale.

Guard Center este o solutie cloud-based dezvoltata de Guard Center Inc., Canada, pentru automatizarea managementului fortelor de paza si securitate si care ofera functionalitati multiple si avansate pentru fluidizarea fluxului de lucru:

  • Monitorizarea activitatii fortelor de securitate in timp real
  • Portal client cu acces in timp real la obiective, activitati, rapoarte, etc
  • Dovada in timp real a prezentei si responsabilizarea agentilor
  • Notificari prin email, note, alarme, rapoarte de incident
  • Planificare si functiuni de timp si prezenta
  • Localizare GPS in timp real
  • Raportare digitala in timp real
  • Raportare automata a activitatilor
  • Solutie cloud privata si securizata gazduita pe serverele Amazon
  • Software orientat client
  • Suport multi-limba
  • Suport tehnic


Guard Center imbunatateste semnificativ responsabilitatea, increderea, precum si productivitatea si reputatia companiei tale de securitate.